2021-09-04 07:53:35• hírek • Hirado.hu

A város szégyenfoltja lett: lebontják a házat, amelyben Al Capone élt

Foto: wikipedia
Foto: wikipedia

Lebontják a hírhedt gengszter Al Capone dél-floridai házát Miami Beachen. A házban csaknem két évtizeden keresztül lakott Al Capone.

Al Capone kilenc hálószobás házát nemrég vásárolták meg, forintban kifejezve közel 3,2 milliárdért. Az új tulajdonosok rögtön jelezték, hogy lebontják a villát, és a helyére kétszintes, modern otthon építését tervezik nyolc hálószobával, nyolc fürdőszobával, jakuzzival, gyógyfürdővel és szaunával – olvasható az ABC News cikkében.

Todd Glazer, az egyik tulajdonos elmondta, az épület rossz állapotban van, az elmúlt időben az árvíz jelentős károkat okozott benne. Hozzátette, többek között ezért is döntöttek a lebontása mellett, mert meglátásuk szerint a ház szégyen Miami Beach számára.

Al Capone 1928-ban vásárolta meg a házat, ahol közel két évtizeden keresztül élvezte a luxust, és ahol 1947-ben szívroham következtében halt meg.

Sokan úgy gondolják, a gengszter ott tervezte meg társaival a híres Valentin-napi mészárlást is. Al Caponénak 1929-re egyetlen veszélyes riválisa, George Moran maradt Chicagóban, akinek a megölését február 14-re időzítették. Morant és hat emberét egy garázsba csalták, és rendőrruhában igazoltatásnak álcázva az akciót, arccal a fal felé állították őket, majd tüzet nyitottak. Capone szerencsétlenségére azonban Moran nem volt közöttük, elaludt, így elkésett a találkozóról, éppen a saroknál fordult be, amikor észlelte, mi történik.

Noha számtalan vádemelés történt, a Valentin-napi mészárlás tetteseit sohasem sikerült kézre keríteni. Feltehetően Al Capone ezen tette nagyban hozzájárult ahhoz, hogy 1930-ban Chicago első számú közellenségének nevezték ki, és ezt a címet egészen a közelmúltig egyedül ő birtokolta.

A Miami Beach-i ház nem az egyetlen Capone birtokai és személyes tárgyai közül, amelyek az elmúlt években gazdát cseréltek. Három unokája jelenleg is azt tervezi, hogy elárverezi Al Capone néhány személyes tárgyát, köztük a monogramjával ellátott gyémántberakásos ékszereket, családi fényképeket és a gengszter kedvenc pisztolyát is.

Az olasz származású gengszter Chicago leghatalmasabb bűnözője lett, a történelem egyik leghírhedtebb gengsztere volt, aki a brooklyni bevándorlónegyedből küzdötte fel magát Amerika legjelentősebb bandavezérei közé. Al Capone szeszcsempészetből, kábítószer-kereskedelemből és bordélyházak működtetéséből roppant vagyont szerzett, és véres incidensek árán a helyi alvilágot is uralma alá vonta. Hatalma ellenére Al Caponét 1931-ben adócsalás miatt mégis sikerült börtönbe juttatni, ahonnan emberi roncsként került ki.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: